Home » Uncategorized » Cerita Lucu Sunda

Cerita Lucu Sunda

Saturday, March 8th 2014. | Uncategorized

Cerita lucu bahasa Sunda atau Cerita lucu Sunda? Nah ini pasti cocok banget buat pembaca yang asli orang Jawa Barat. Boleh dong sekali-kali membaca cerita lucu selain bahasa Indonesia apalagi kalo cerita lucu itu dari bahasa asli kita. Kalau mendengar kata Cerita lucu bahasa Sunda atau Cerita lucu Sunda mungkin akan terlintas tokoh-tokoh kocak khas Jawa Barat dengan keunikan masing-masing, membuat tidak sabar untuk langsung membacanya. Banyak pula tema yang ditawarkan dalam cerita lucu Sunda dan dijamin akan membuat pembaca tertawa dan terhibur.
Tapi jangan salah, selain kocak, banyak Cerita lucu bahasa Sunda atau Cerita lucu Sunda juga sarat nilai kebaikan loh. Kita bisa belajar banyak dari tokoh-tokoh yang ada di cerita lucu Sunda ini. Selain itu ada juga nilai kehidupan yang sangat bermanfaat untuk kita terapkan pada diri kita. Bisa jadi setelah membaca cerita lucu Sunda ini kita bisa menjadi orang dengan kualitas yang lebih baik dari sebelumnya.

 

cerita lucu sunda

 

Jiang Zemin Orang Garut ?
Kabayan : “Abah kenal teu ka Jiang Zemin ?”
Abah : “Nya apal atuh, mantan Presiden Cina sampai Maret 2003″
Kabayan : “Uiii hebat euy …”
Abah : “Abah teaaa ….”, bari ngusapan kumis bakat ku bangga
Kabayan : “Bejana Jiang Zemin teh aslina orang Garut nya Bah.”
Abah : “Ah… ceuk sahaaa …??”
Kabayan : “Da ngaran aslina mah cenah Ujang Jamin, ngumbara ka Cina ganti ngaran jadi Jiang Zemin … hehehe … Kabayan tea…” bari gura-giru ngaleos
Abah : “Dasar si borokokok !!”

 

Budak jeung Emana
Budak umur tilu taun keur meujeuhna capétang ngomong, sagala rupa ditanyakeun ka emana.
Budak : “Ma ari adé dikandung ku ema ka sabara sasih ?”
Emana : “Salapan bulan salapan poé !”
Budak : “Ari adé ayeuna umurna sabaraha taun ?”
Emana : “Tilu taun !”
Budak : “Ari ema nikah sareng bapa tos sabaraha taun?”
Emana : “Tilu taun ogé !”
Budak : “Jadi nu salapan bulan salapan dinténna…?” (tarangna kerung semu nu mikir)
Emana : “Eh salah kétah, umur hidep téh ayeuna nembe sataun satengah!” ( rada gugup)
Budak : “Ah..maenya umur adé nembé sataun satengah, tos capétang kieu!”
Emana : “Geus ah tong loba tatanya, Pamali!” ( bari ngaléos indit ) (SR)

 

Ngagagambar Jurig
Dihiji tempat angker tim “gerayangan” keur ngadeteksi arwah nu ngageugeuh tempat eta. Tim nugaskeun saurang ahli supranatural nu katelah mbah Rewok Genjlung anu pinter ngadeteksi mahluk halus kujalan ngagambar bungkeuleukanana. Satengah jam tiharita kakara rengse,mbah Rewok Genjlung langsung ditanya ku salasaurang tim.

Tim : ” Mahluk naon nu ngageugeuh tempat ieu teh mbah ?”
Mbah Rewok : ” Kuntilanak !”
Tim : “Geuning gambarna aya dua rupa, naha kuntilanakna aya dua?”
Mbah Rewok : “Lain aya dua, tapi eta eta keneh, ngan bedana dina buukna !”
Tim : “Enya we, nu eta mah kiriting ari nu ieu mah lurus,geuning bisa kitu ?”
Mbah Rewok : “Bisi teu nyaho mah anu kiriting digambar samemeh indit kasalon, tah ari nu buukna lurus digambar balik ti salon tas di rebonding cenah.”
Tim : ?!@#

 

★·.·´¯`·.·★

@Adul:..”pak…pak… si..ucup maot pak…handapeun tangkal”
@Udin:…”inalilahi,..kunaon dul si ucup nepika maot…?”
@Adul:…”tadi teh adul,rina jng ucup ulin ucing sumput…rina jng adul nyumput na handapeun meja ,si ucup mah nyumput na handapeun tangkal…”
@Udin:…”na nyumput handapeun tangkal bisa maot,sing jels sateh…?’
@Adul:…”nya rek teu maot kmh pak da nyumput na g handapeun tangkal eceng gondok di balong wa haji,ayeuna g ngambang keneh can aya nu ngangkat…”
@Udin:…”allah hu akbar…..(gubrak langsung kapiuhan)…

 

★·.·´¯`·.·★

Guru@ barudak ayeuna urang di ajar sejarah nya
Murid2@ muhun bu
Guru@ adul,saha nu ngabangun monumen bandung lautan api!!(ngajorowok siga nu ambek,ka adul nu tatadi sare)
Adul@ (lulungu) sumpah bu sanes abdi(sieun)
Guru@ harr,saha nu ngabangun monumen bandung lautan api??

 

★·.·´¯`·.·★

-NU CAN TERANG-
Guru: adul kahareup, nyanyikeun lagu nu kamari di ajarkeun
Adul: (maju kahareup,bari nyanyikeun lagu ku sora leutik da teu apal tea)cicak2 di dinding
Guru: gedean!
Adul: Toke2 di dinding
Guru: gedean(keuheul)
Adul: buaya2 didinding
Guru: (buukna mulai rancung)lain hewanna nu digedean,tapi sora maneh sadul
Adul: adul adzan wh nya pa,meh gede sorana
Guru: sok welah kumaha maneh
Adul: allahu akbar2x
Guru: (lieureun)na aya ku..gede sadul
Adul : pa allah mah maha besar pa,teu aya nu langkung ageung ti allah
Guru: enya bnr,allah maha besar tapi nilai maneh leutik
Adul: ageungan ath pa
Guru: TEU BISA,NILAI MANEH LEUTIK!!(ngajorowok)
Adul: sanes sora bapa nu di ageungan,tapi nilai abdi
Guru: Saduuuuuulllll(kapaehan)
Adul@ eh ai ibu saur abdi ge sanes abdi bu sumpah
Guru@ euh budakteh,isuk panggil orangtua k sakola
Adul@ muhun bu
*isukna*
Guru@ pa kumaha ieu teh adul meuni kirang pisan knu diajarna
Udin@ emang kunaon kitu?
Guru@ maenya ku abdi ditaros saha nu ngabangun monumen bandung lautan api kadeun ngajawab,sumpah sanes abdi bu!kitu ceunah
Udin@ eh ai ibu,da emang sanes adul bu,meureun rerencanganna atanapi ibu nyalira meureun ..
Guru@ euh ieu mah sarua bodona(ngadagor2 sirah sorangan kanu meja)

 

★·.·´¯`·.·★

Obat Stress AliasDavid
Dihareupeun imah Mbah Dukun :

Adul : “Mbah tulungan abi, loket abi leungit! aya beja ti batur mah , mbah bisa neangan barang2 anu leungit?”
Mbah Dukun : ” Enya jang,,, leres pisan eta teh!, Tapi isukan we jang kadieu deui!”
Adul : “Isukan kumaha ari mbah, pan abi jauh dijugjug ngahaja kadieu, maenya kalah isukan mbah? Ayeuna we mbah,,,, dina loket bener2 aya anu penting!!! (si Adul ngahelas!)
Mbah Dukun : “Yeuh Jang,,,,!!! Mbah moal bisa manggihan loket maneh, soalna konci kamar praktek mbah Leungit ti Kamari!”

Adul : ” Beuuuhhh,,,, dasar siah dukun gadungan !”
#Amuk2an bari ngalegleug si Mbah Dukun!#

 

★·.·´¯`·.·★

Adul keur kukulintingan di hareupeun imahna,siga aya nu di dagoan,
apekteh datang tukang cendol,terus adul nyampeurkeun bari ngomong
“mang,sabarahaan eta cendol teh sagelasna?”
Tukang cendol: “1500 jang!”
Adul: “pami sakeclak sabaraha mang?
Tukang cendol: “oh pami sakeclak mah gratis atuh jang”
Adul: “hmm,pami kitumah abdi nyungkeun atuh keclakan neupikeun ka pinuh sagelas”

 

★·.·´¯`·.·★

*kesempatan*
W.haji@dul,pang mawakeun sendal jug ditukangeun imah ,menta weh jug ka si rina
Adul@oh muhun wa(nyampeurkeun rina)
Adul@neng,saur w.hji,neng keudah nyium akang
Rina@alim akh
Adul@wa tinggali kadeun alim wa(ngajorowok)
W.hji@bikeun rina(ngajorowok)
Rina@enya atuh(nyium pipi kanan adul)
Adul@sabelah deui atuh neng
Rina@alim
Adul@wa,tinggali nu sabelah deui teu dipasih(ngajorowok)
W.hji@bere rina(ngajorowok)
Rina@yeuh atuh(nyium deui)
W.hji@dul gncang kdieu(ngjorowok)
Adul@muhun wa(nymperkeun)
W.hji@ai sendalna mana?
Adul@ah,ku w.hji wh nylira
W.hji@harr,ai tadi nu teu dibikeun teh naon?(gagaro sirah ku stum)

 

★·.·´¯`·.·★

“ADUL VS M’BAH DUKUN”
Adul: m’bah, kuring th hayang k 1 awewe.
Dukun: oooh . . . Nu awewena aya karangan na pi”na lin dul? . . .
Adul:ning trang? . . .hebat euy (bari ngasongkn jmp0l kana irung dukun)
Dukun: nu ngarana rina lin dul? . . . .
Adul: Mhun eta pisan m’bah.
Dukun:nu kbeukina urab eceng jeung kejo oyek lin dul? . . . .
Adul: ning apalan jeung nu kitu”na m’bah mh? .
Dukun: rek t apal kumaha tda ontohod siah, eta th kpan anak aing. (bari nangtung mesat bedog) .
Harita kneh beungeut si adul langsung beurm blas reuwas jeung sieun. ‘Jorelat ‘Guajleng’ ngan sakilat adul luncat k para bari babay md0l,(sking ku sieun). .
Dasar si sadul keur g0reng milik,teu apaleun d para aya senteg nu ktincak ku sukuna,
‘Adaaaauwh’ si adul ngagoak’gorobas’ para na teh tot0s,
Jadi w parantos.

 

★·.·´¯`·.·★

Adul nelpon k stasiun Radio
Adul: halo
Pnyiar:halo ieu sareng saha?
Adul: teu sareng sasaha,abdi mah nyalira da
Pnyiar: maksudna th nami saudara saha?
Adul: oh nami saudara abdi mh ucup
Pnyiar: maksudna th nami bapa saha
Adul: oh bapa abdi mh nuju di sawah,bapa udin tuh,bade nyarios?
Pnyiar: aduh uing mh lieur,sok ayna bade nitip salam kasaha?
Adul: oh enya,ka ema icih, enggal jaitan popoean kituh bade hujan, tos akh ,abdi nuju ngangon sibelo meuni ngaganggu wae
Pnyiar: eh kehed,pan maneh nu nelpon kadieu(neleg telpon)

 

★·.·´¯`·.·★

Adul@inalilahi wainailaihi rojiun
icih@saha nu maot jang
adul@udin bin iting nu jualan cacing
jeng kapiting
bju kuning
calana pink
icih@bapa sia mereun da tadi ngala cacing
di titah ku kuring
da keseul gawe na ngan ukur nangkring
moe gading nepi ka garing uing jdi rarungsing
adul@ah teing
kuring oge beja di si oding keur mancing
di balong mang iding
icih@ari sia lain tanyakeun dei ka si oding tong nyieun hariwang ka kuring
bisi di banting ku uing nepi ka jeding
adul@naha ari ema jadi uing nu pusing
kaduhung di bejaan ku uing..
Icih@dasar si jeding tukang ngising na piring
adul lumpat ti babaranting da sieun di baledog ku hulu ucing
mening oge

 

★·.·´¯`·.·★

Adul kr naek angkot
Neng@(ceurik balilihan)
Adul@kunaon neng
Neng@itu geura,teu ridho abdi mah,maenya budak abdi disebut hideung, pipi tembem, irung pegek geura
Adul@ku sha neng
Neng@itu tuh ku nu dipayun
Adul@eh eta kurang ajar siah,sok bu ambekan kaditu, ontrog kaditu, tong di bere ampun tuman, keun weh ieu anak setan jurig babi monyet hideung pegek ieu mah ku abdi jagi didieu
Neng@sia ge ngahina kehed,teu asa2 ngahina teh (nakol adul ku angkot)

Ngajawab Soal Ujian
Dina soal ujian anu mangrupa esey, aya pituduh kieu: Pigawe tujuh, tina sapuluh soal anu kuhidep dianggap pangbabarina.

Gudrud wae ku maneh na mah dipigawe sapuluh soalannana, terus dihandap make

Implik-implik kieu: “Mangga we pilih tujuh, tina sapuluh jawaban anu pang merenahna.”

Film-Film Hollywood Versi Bahasa Sunda

a. Saving Private Ryan – Nulungan si Rian

b. Enemy At The Gate – Musuh Ngajedog di Pager

c. Die Hard – Teu Paeh-Paeh

d. Die Hard II – Can Paeh Keneh

e. Die Hard III With A Vengeance – Nya’an euy Hese Pisan Paehna

f. Bad Boys – budag bedegong

g. Rocky – Osok Neunggeulan Batur

h. Rain Man – Lalaki Cicing di Bogor

i. Here’s Something About Marry – Ari Ceu Meri Teh Kunaon?

j. Mission Impossible – Moal Bisa

k. Titanic – Tilelep

l. Paycheck – Nganjuk Heula

m. Reign of Fire – Beubeuleuman

n. Original Sin – Tara Ka Mesjid

o. Sleepless In Seattle – Cenghar Di Ciateul

p. Silence of The Lambs – Embe Pundung

q. Ghost – Jurig Kasep

r. Bad Boys – Budak Baong

s. Are We There Yet? – Lila Teuing Nepina Euy?

t. Home Alone – Tinggaleun

u. Casablanca – Mengkol Ti Sudirman

v. Gone In Sixty Seconds – Indit Siah Kaditu!

w. The Awakening – Hudang Sare

x. After The Sunset – Tereh Maghrib

Ngajawab Soal Ujian
Dina soal ujian anu mangrupa esey, aya pituduh kieu: Pigawe tujuh, tina
sapuluh soal anu kuhidep dianggap pangbabarina.

Gudrud wae ku maneh na mah dipigawe sapuluh soalannana, terus dihandap make

Implik-implik kieu: “Mangga we pilih tujuh, tina sapuluh jawaban anu pang merenahna.”

 

TUJUH RUPA ANU DIPAHING PISAN
- Ngarorek Ceuli ku linggis
- Ombeh ku cai ngagolak
- Gagaro ku parud nu tihiangan
- Dahar make sendok tembok
- Ngalinting bulu kelek mun hayang udud
- Ngorong ku tutup limun
- Mere nginum ka khotib nu keur hutbah

 

KADAHARAN PALING HARAM
Ali : “Kadaharan naon nu haram?”
Adun : “Babi..!”
Ali : “Nu leuwih haram deui?”
Adun : “Babi nu ngandung babi deui.”
Ali : ” Nu pangharamna?”
Adun embung eleh : ” Babi nu ngandung babi teu boga bapa, siah…!”

 

BAU JENGKOL
Dasar milik, Karsih meunang undian anu hadiahna pelesir ka Uruguay kalayan garatis tur dibere bekel sacukupna. Nepi ka Uruguay, dihiji terminal Karsih gura giru asup kahiji wc umum, sigana geus teu tahan hayang sacer cereun kiih. Lima belas menit tilu puluh detik Karsih dijero wc, pas kaluar kasampak dihareupeun wc geus ngantri anu nek asup. Panghareupna saurang nini nini anu paromana semu pucet lantaran lila teuing nahan. Pas ningali panto wc muka gura giru sinini asup, tapi aneh teu kungsi lila sinini balik deui bari noel ka Karsih pok nanya.

“Nyi…nyi urang sunda nya ?” ceuk sinini bari melong anteb.
“Mu..mu..muhun!” tembal Karsih asa asa, dijero hatena mah ngarasa reueus..

“Heueuh ari ka wanoja sunda mah moal kapalingan najan dialakpaul ge tetep we arapaleun lantaran aya ciri hasna gareulis tur aramucuy rupana !” Gerentes Karsih,bari uman imen gumeulis dihareupeun sinini.

“Nini geuning apal yen abdi urang sunda, pasti katawis tina raray abdi nya ?”
“Lain euy, tapi katara tina urut wc-na bau jengkol !”

 

DISITA
Di kantor pulisi, pulisi keur ngaintrogasi Usro anu katewak geus ngalakukaeun perkosaan.
Pulisi : “ Usro, rumasa maneh geus ngalakukeun perkosaan ka Nyi Unah?”
Usro : “Rumaos, Pa”.
Pulisi : “Ku sabab maneh geus ngaku ngalakukeun perkosaan, kapaksa ayena alat anu dipake merkosa Nyi Unah ku bapa rek disita sabage barang bukti !”
Na da etamah di Usro les ngudupruk bari aduglajer.

 

PEUYEUM
Oji :“ Mang, sabaraha sakintalna peuyeum teh ?“
Tk Peuyeum : “Upami seueurmah wios lah dimirahkeun. Bade sabarah kintal kitu peryogina ?”
Oji : “ Ah meser wae sagelempeng mah, kangge nu nyiram”.
Tk Peuyeum :“ Kop we nyokot kadinya………..sakalian tambahan hiji keur mopok beungeut maneh !”

 

MEREK ROKO
Dina jaman pendudukan Nice, aya pambagian roko sigaret merek HW ( High Way). Kusabab rada bau disebut we rokok HW-teh nayaeta Hitut Walada.

 

JAJAMU
Dokter :” Sudah berapa hari Bapak tidak bisa kencing?”
Asnawi :” Tilu dinten, dok”.
Dokter :” Makanan apa yang bapak makan sebelumnya?”
Asnawi :“ Anu dok………Eu……jamu sari rapet“.
Dokter :“ Pantesan, rapet teuing meren!“

 

NEANGAN MUATAN
Kuring : “ Nanaonan ieu the, Nek. Ongkoh beus Bandung-Jakarta. Naha kuringteh dibawa katask?“.
Kenek :“Sabar, Cep…..bade milarian heula muatan!“
Kuring :“Sugan geeeelo !“

 

NINI UTI
Kusabab hanyang ngora, teu talangke dei Nini Uti meuli jajamu awet muda saratus bungkus. Kulantaran hayang gancang karasa hasilna, jajamu nusaratus bungkus the diinum disakalikeun. Na da etamah Nini Uti ngadadak jadi orok. Sabab ngora teuing da nginum jajamu awet mudana teu make aturan. Ayena Nini Uti keur diajar haohakeng bari dibedong ku Aki Abdul.

 

TALEUS
Kabayan :”Teung ari maneh geus apal cara ngadahar taleus, ngarah teu ateul ?”
Iteung :”Gampang, Kang. Beuti taleus dipesek, tuluy dikumbah geutahna sing beresih, tuktuy seupan. Moal ateul geura”.
Kabayan :’Hese kitumah, Teung ! nu babarimah……..memeh didahar, garoan heula taleusna!”.

 

TARUCING
Adang :”Buah naon anu dimimitian kuhuruf A, B, C, D, E, F, G jeung huruf H ?”
Agus :”Moal aya atuh. Dina ayana oge tangtu buah anu aheng”,
Adang : “heug atu, bisi can nyaho mah ku kukring dibejaan, nyaeta :
A : Anggur
B : Bener nya anggur
C : Ceuk uingge anggur
D : Da anggur
E : Eta teh anggur
F : Fan anggur
G : Goblog ceuk kuring anggur
H : Heueuh nya anggur.

 

SEMAH
Semah : “Puntn, araya kitu nya?”
Pribumi : “Aeh, araya, mangga kalebet !”
Semah : “Bade tumaros, ari bumina Pa Ibroteh ieu kitu?”
Pribumi : “Sumuhun, aya kaperyogian naon kitu?”
Semah : “Ah, teu aya nanaon, mung hoyong terang bae rupana saderek Ibro the, hideng gening nya rupa Bapa the!”
Pribumi : “Ontohod the siah………….!”

 

OJEG
Tk Ojeg : “Nu biasa we duarebu limaratus!”
Endul : “Boga duitna ngan sarebu”
Tk Ojeg : “Sok we numpak karunya!”
Ojeg maju, den Endul anjecle dibonceng. Barang rek eureun, jedak. Ojeg nabrak tangkal kalpa.
Endul : “Sing bener atuh, maenya eureun teh ditabrakeun kieu?”
Tk Ojeg : “Hampura Endul, mayar sarebueun mah teu diereman!”
Endul : “Beu…………………..!”

 

AKAR
Guru : “Yu, aya jamu kuat ?”
Tk Jamu : “Aya, Pa. Malih ieu mah husus keur barudak sakola anu kurang daya nangkeupna dina Pelajaran Matematka “.
Guru : “Cik, cik, cik, tina naon ramuanna?”
Tk Jamu : “Smai we tina akar-akaran. Namun ieu mah diramuna tina ramuan akar kuadrat.

DIKAPUT
Budak awewe geulis tapi centil dibawa ka rumah sakit, sukuna tatu lantaran labuh tina motor.
Dokter : “Wayahna nya Neng, lukana kedah dikaput, moal nyeri da dibaalan”.
Budak : “Mangga Dokter, mung dikaputna hoyong kubenang beureum, nganggo renda kayas, teras dina sakuna hoyong nganggo gambar kembang. Sakantenan we diobras”.
Dokter : “Ha…………………..r, memangna ngaput baju”.

 

JAJAMU
Indung : “Nyai, jajamu naon anu tadi dibikeun ka ema teh?”
Nyai : “Aeh uhun, taditeh lepat masihkeun, kedahna kanggo bapak, eta teh jamu kuat lalaki”
Indung : “Paingan atuh, karasana asa hayang macul wae”

 

BEAS
Saurang Professor geus hasil nyiptakeun beas pisangeun, anu dijieuna tina batu cadas, ngan karasa kesed, jeung teuasna na’udubillah.

 

KEUR KONENG
Kabayan : “Kunaon teu puasa, teung?”
Iteung : “Keur beureum, ari Akang kunaon teu pusa dei?”
Kaabayan : “Keur………keur koneng akang mah}
Iteug : “Keur koneg kumaha ?”
Kabayan : “Tenjo we di WC”.

 

HEUREUY DOKTER
Pasen :“Dokter, leres abditeh katarajang kasakit koneng ?“
Dokter :“Leres“.
Pasen :“Naon tandana atuh ?“
Dokter :“Kapan eta waos Bapak ?“

 

LEUNGIT BUDAK
Udin :“Putra simkuring anu cikal dileweng teh, salamet tina pangreweg skadang maung“.
Usro :”Allhamdulillah…………………..”
Udin :”Nyaeta dilegleg buaya !”

 

TOLAK PELURU
“Aya jamu tolak peluru ?”, cek nu rek meuli, nanya ka tukang jajamu.
“Aya. Ieu………………!”, tukang jajamu muncereng bari ngadeukeutkeun peureup buleudna kana cukang irung nu rek meuli. Teuing kumaha tuluyna.

 

SAPATU KULIT
Kabayan :”Ari silaing bisa atawa hente ngabedakeun antara sapatu kulit asli jeung anu imitasi ?“
Ibro :”Teu, teu nyaho. Cing, cing tah kumaha ngabedakeunana ?”
Kabayan :”Babari pisan, si sapatu teh sina dicoco reungit. Lamun eta sapatu barentol, eta berarti sapatu kulit asli”.

 

AKIBAT NGINUM
Guru :”Maneh nyaho, cing naon akibatna loba nginum teh ?”
Endul :”Terang, Pa”
Guru :”Naon ?”
Endul :”Beser…………”

 

HADIRIN
Hadirin yang terhormat
Mang Sobirin katinggang tomat
Para hadirin para hadirot
Kejo sapiring beak ku kolot
Numatak numawi
Hulu botak katinggang awi

 

ZONGTIBE
Zongtibe, leudkide, pratiding
Lonzong tai embe
Buleud tai kuda
Numpra tai munding

 

LOWONGAN KERJA
Adang :”Ayeuna cenah aya deui lowongan kerja ka Malaysia”.
Toto :”Saratna naon bae ?”
Adang :”Ukur mere poto, ukuran tilu ka opat”.
Toto :”Sabaraha hiji ?”
Adang :”Dua karung”.
Toto :”Jadol, hanas didengekeun”.

 

PUTUS
Didin :“Mun, hubungan urang teh tos we dugi kadie nya ? Sanes Didin teu nyaah, tapi……….”
Mimin :“Naon ari Didin ? Hubungan naon ieuteh ?“
Didin :“Muhun, hubungan perkawis hutang“.
Mimin :“Ngenah we diputuskeun, atuh kuring rugi, wayah !“

 

Silahkan saja membagi Cerita lucu bahasa Sunda atau Cerita lucu Sunda yang lain kepada para teteh atau aa untuk menghibur dan melupakan sejenak masalah yang membuat kening berkerut-kerut. Lumayan kan sebagai obat anti penuaan yang bebas dari bahan aditif dan zat kimia lainnya.